Ympäristökatselmuskierros 15.9.2016

Viherlaaksolaiset ry:n järjestämälle ympäristökierrokselle olivat lupautuneet kaupungin puolesta mukaan viherpalvelupäälliköt Anne Mannermaa ja meidän alueemme toukokuussa vastuualueekseen saanut  Catherine Valtonen. Mukana kierroksella oli 10 henkeä.

Aiheita, mitä reitin varrella toivottiin huomioitavan, oli kertynyt Viherlaaksolaisten facebook-ryhmän  kommenteissa.

1) Ostoskeskuksen ympäristö: Alepan viereinen viheriö on ongelma, heinikko on kasvanut pitkäksi, vaikea siivota roskia. Alepan ja kaupungin raja kulkee koivujen kohdalla. Hopeapaju pysäkin luona alkaa näyttää vaaralliselta. Nesteen viereiset hopeapajut ovat komeita, mutta kaipaisivat nuorennusta. Pujot vaatisivat jalkamiestä niittämään, koska traktori nostaa teränsä aina esteen kohdalla. Lukionahteen kulmassa on korjaamatta jääneitä rankoja pientareella.

2) Kuusiniementie: Käytiin katsomassa jättiputket Dosmar-liikkeen takana. Kysymykseen kiistellyn myrkyn, glyfosaatin käytöstä vastattiin, että sitä käytetään, ellei muuta keinoa ole, esim. jättiputken tai jonkin muun vaikeasti hävitettävän juuririkkaruohon torjuntaan. Viherlaaksolainen asukas S.P. oli havainnut glyfosaattia ruiskutettavan jopa lähellä koulua. Hän toivoo, että painetta glyfosaatin käytön lopettamiseen tulisi myös asukasyhdistysten taholta. Asia on ollut esillä myös kaupunginvaltuustossa ja Länsiväylä-lehdessä. Kuusiniementien rakentaminen alkaa kuulemma tänä vuonna, sanoi Anne Mannermaa. Siksi ei esim. kuusiaitaa tarvinnut nyt kaataa.

3) Törmäniityntietä Törmäniitynpolulle: Katkennut puunrunko,  pujot  ja nokkoset kävelytien varressa. Törmäniitynpolun pientareet ovat kai jääneet tänä kesänä  kokonaan niittämättä. Kaadettujen puiden tilalle pitäisi nousta uusi metsä, mutta kaipaa liiallisten vaahterantaimien karsimista, jotta pihlajat ja männyntaimet saavat tilaa.

4) Parkkipaikat Honkavaarantiellä: Asukkailta on tullut toive, että puita karsittaisiin, koska ne kasvavat häiritsevän lähellä parkkipaikkoja.

5) Uimarannan tie ja ranta: Uimarannan tienvarren ja rannan puustoa pitäisi asukkaiden mielestä karsia ja siivota reippaalla kädellä. Tätä samaa viestiä on kuultu vuodesta toiseen. Viherpalvelun vastaus: Tämä alue on kokonaan toimenpidekiellossa. Poikkeuksena se, jos aiheutuu jotakin vaaraa, esim. kaatuva puu. 

6) Viherlaaksontie koululta Kahisevalle päin: Puut varjostavat katuvalon niin että kävelytiellä  ei näe kunnolla kulkea. Päätelmä: Kävelytielle hankittava lisävalaistusta. (Puut ovat rivi komeita sembramäntyjä, joita ei voi kaataa.)

7) Tuohistanhuan pysäkki: Puut estävät näkyvyyttä. Kaupunki voisi karsia puita, jotta mutkan takaa lähestyvän bussin ehtii paremmin havaita.

8) Kahisevanpuisto ja Pesätien parkkipaikan ympärys: Jättipalsamikasvustoa. Ilouutinen: Kaupunki suunnittelee ensi kesäksi yhteisiä talkoopäiviä tai jopa talkooviikkoa, jolloin kannustettaisiin asukkaita palsamientorjuntatalkoisiin.

Pesätien parkkipaikan valumavesioja on tukossa. Kahisevanpolulle muodostuu talvella leveä kaljama. Lapiolle töitä!

9) Asukaspuiston kautta Turuntielle: Kievarinraitin kulmassa epäesteettiset hiekkakasat! Huono ensivaikutelma Viherlaaksoon tullessa! Olemme pyytäneet siirtämään hiekkakasat mieluummin ent. Wikbergin verstaan pihaan. Kaupunki on vastauksessaan vedonnut siihen, että rakennus on liikennevarausalueella ja purettaisiin…

10) Ostoskeskuksen suunnitelmista tietää  Leena Ihalainen.

Viherpalvelun asiakaspalvelupäällikkö  on Jaana Junkkari 0401475833

Ympäristökatselmuskierros 15.9.2016
Siirry sivun alkuun