Viherlaaksontori ympäristöineen aiheena asukasillassa 14.11.

Espoon kaupunkitekniikan keskus on aloittanut kauan odotetun Viherlaaksontorin ja siihen liittyvien kevyen liikenteen väylien perusparannussuunnitelman laatimisen. Asukasillassa Viherlaakson kirjastossa olivat suunnittelualuetta esittelemässä ja asukkaiden kysymyksiin vastaamassa projektipäällikkö Heli Enberg ja liikennesuunnittelija Antti Savolainen kaupunkitekniikan keskuksesta ja projektipäällikkö Tommi Kärki ja projektisihteeri Verna Kaipainen WSP-liikkeen edustajina.

Tarkoitus oli ennen kaikkea kartoittaa asukkaiden toiveita suunnittelun tueksi. Yleisöä oli koolla lukusalin täydeltä ja mielipiteitä vaihdettiin vilkkaasti. Ongelmana on ennen kaikkea autoliikenne torialueella. Osa on toki väistämätöntä inva- ja huoltoliikennettä. Pysäköintipaikoista on pulaa ja portaat alapihalta ylös ovat todella hankalat. Kievarinraittia ei voida läpiajolta sulkea myöskään siksi, että poliisiauton näkyminen raitilla koetaan turvallisuutta lisääväksi. Suunnitelmissa oli kaavailtu torin ostoskeskuksen puoleisen reunan tulevan kevyen liikenteen käyttöön ja Sylvi-kodin puoleisen reunan ajoneuvoille. Tätä vastustettiin siksi, että kävelijät haluavat mieluummin kulkea aurinkoisemmalla puolella.

Suunnittelijat painottivat, että projekti on vasta aivan
alkuvaiheessa. Seuraavan kerran suunnitelmiin on mahdollista tutustua infotilaisuudessa, joka järjestetään kaupunkitekniikan keskuksen esittelytilassa Espoon keskuksessa Virastopiha 2 C ilmeisesti helmikuussa.

Viherlaaksontori ympäristöineen aiheena asukasillassa 14.11.
Siirry sivun alkuun