Tunnelmallinen talvipäivä Solvallassa 8.12.

Perinteikäs koulutalo avasi ovensa la 8.12. kutsuen erityisesti koulun entisiä oppilaita  muistelemaan vuosikymmenten takaista koulu- tai leikkikouluaikaa. Juhlan aiheeksi sopi tänä syksynä erityisesti se, että rakennuksen valmistumisesta oli tullut kuluneeksi 100 vuotta. Tilaisuuden aloitteentekijänä oli koulun 1930-luvun oppilas Margareta Bäckman. Toinen ajankohtainen aihe on ollut niin ikään Margareta Bäckmanin tavoite, että Solvallalle  palautettaisiin  vakituiseen käyttöön  alkuperäinen Solvalla-nimi, ei ”Röda stugan”.

Solvalla-nimen puolesta ehtikin moni viherlaaksolainen  kirjoittaa nimensä syyskuussa kirjastossa esillä olleeseen adressiin.

Erityisvieraana lapsuusmuistoja kertoilemassa oli tämänvuotinen Finlandia-kirjallisuuspalkinnon voittaja Ulla-Lena Lundberg, jonka koti on muutamien vuosien ajan ollut Solvallan yläkerrassa hänen äitinsä ollessa koulussa opettajana.

(Ulla-Lena Lundberg kuvassa etualalla)

Toisena ”tilattuna” muistelijana oli kaupunginvaltuutettu Ulf Johansson.  Tor-Erik Lindholm säesti kitaralla muutaman tutun yhteislaulun.  Kahvitarjoilussa  ahkeroinnista kiitämme erityisesti Pia Mantilaa.

Tunnelmallinen talvipäivä Solvallassa 8.12.
Siirry sivun alkuun